Vi ses på Pythagoras! Ett museum med mera.

Bokade visningar

Pythagoras industrimuseum är ett levande museum. En guidad visning på museet är en särskild upplevelse, som bjuder på såväl berättelser om människors levnadsöden som på tändkulemotordunk och snurrande maskiner. Här är historien på riktigt. Under turen besöker vi hela området: fabriken, affärskontoret och en arbetarbostad. Besökaren får en unik inblick i livet under tidigt 1900-tal: entreprenörskap, arbetsförhållanden, den tekniska utvecklingen och människornas levnadsvillkor. I samband med besöket finns det möjlighet att boka fika, matig smörgås eller sopplunch i Kafé Smedjan. Under vinterhalvåret är det kallt i stora delar av fabriken – tänk på att ta med varma och praktiska kläder!

Berätta gärna i samband med bokningen om ni är särskilt intresserade av något: teknik, arkiv eller liknande. Då försöker vi förstås lägga tyngdpunkten under visningen på det.

Grupper kan boka besök på museet året runt enligt överenskommelse och enligt särskild prislista (se nedan). Boka på 0176-100 50. Vill du veta mer om kaféutbud och priser? Mejla till info@pythagorasmuseum.se

Priser för guidade visningar 140 kr/person, med minimiavgift:
Vardagar före kl 16: 2 100 kr
Vardagar efter kl 16: 2 800 kr
Lördag, söndag och helgdag: 3 500 kr

Bokningen är bindande och vid avbokning debiteras halva beloppet. Vid om- eller avbokning som meddelas mindre än 5 arbetsdagar före besöket debiteras hela beloppet.

Uppgifter inför bokningen:
Antal deltagare
Datum och klockslag
Kontaktperson med adress, mejl och telefonnummer
Vad bokas: guidad visning och/eller förtäring
Betalningssätt: kontant, kort eller faktura (faktureringsavgift 60 kr)
Vid fakturering: adress och eventuellt andra uppgifter
Vid bokning av fika: ange livsmedelsallergier eller
andra önskemål om specialkost. Extra avgift för specialkost kan förekomma.
När bokningen är klar skickar vi en bekräftelse.

Parkering för museets besökare:
Vinter, vår och höst kan bussar och bilar parkera på fabriksgården.

Under sommarsäsongen kan det vara svårt att parkera på fabriksgården. Det finns goda parkeringsmöjligheter i centrum, som ligger bara ett stenkast från Pythagoras. Från centrum är det enkelt att ta sig till museet genom att ta hissen i Konsthallen på Galles Gränd upp till plan 4. Därifrån leder en gångramp till Pythagoras. Om Konsthallen är stängd finns det trappor bredvid Folkets Hus, som ligger intill Konsthallen.