Vi ses på Pythagoras! Ett museum med mera.

Barnens Pythagoras

Barnens Pythagoras är en nästan 500 kvm stor lekhall för barn. En gång var den fabrikens provkörningshall, där tändkulemotorerna provkördes innan de packades och skickades ut till kunder över hela världen. Idag är det en plats där barnen kan leka och lära om teknik och mekaniska principer. Här finns familjeutställningen ”Om människor och maskiners magi”, som berättar om fabrikens historia på ett sätt som passar både barn och vuxna. Barnen kan byta om till arbetsrockar och stämpla in för en arbetsdag på fabriken, pyssla i Experimenafdelningen, inspireras av uppfinningar och återvinningar eller varför inte skicka meddelanden genom ett talrör eller med hjälp av en telegrafnyckel och morsealfabetet? Utanför finns Barnens Bakgård som under sommarhalvåret är en populär plats att leka på.

Barnens Pythagoras är öppet när museet är öppet, men stänger under de kallaste vintermånaderna november-mars då det är väldigt kallt i lokalen. Så klär er varmt kalla vår- och höstdagar!

P.S. Ibland kallas hallen för Varggropen. Det beror på att när motorerna provkördes visade det sig om det var fel på någon av dem. Och om det var något fel sa provköraren att det var ”varg” på motorn. Kul att veta!