EVENEMANG

 

VI SES PÅ PYTHAGORAS!
Evenemang år 2022

Det händer mycket roligt på Pythagoras, både i vår egen och andras regi. Vi uppdaterar den här sidan med jämna mellanrum, men för att vara riktigt säker på att alltid få aktuell information är du välkommen att gilla oss på Facebook: https://www.facebook.com/pythagorasindustrimuseum/ och https://www.facebook.com/KulFabriken/

Alla evenemang följer FHM:s rekommendationer.

Inställt - 16 februari, kl 19.00, Föreläsningskafé: Norrtäljebilder i färg. Micke Grann visar gamla norrtäljebilder som ni aldrig har sett dem förut! De historiska bilderna över Norrtälje är ju, av naturliga skäl, oftast svartvita. Ikväll får du chansen att uppleva det gamla Norrtälje i färg. Fika finns att köpa i Kafé Smedjan under kvällen.
Pris: 50 kr.
Ca. 1 timme.

Sista lördagen i månaden februari-april, kl 9.30: Melodikryssfrukost i Kafé Smedjan. Det är mysigt att lösa Melodikrysset tillsammans! Vi börjar morgonen med god frukostbuffé och sedan lyssnar vi på Melodikrysset. Kryss och pennor finns på plats. Pris: 65 kr för medlemmar i föreningen Pythagoras Vänner*, övriga 85 kr. Arr: KulFabriken/Pythagoras Vänner

16 mars, kl 19.00, Föreläsningskafé: Ta hand om din vintage.  Vill du veta mer om hur du tar hand om dina vintagekläder? Vår museipedagog Therése Holmgren berättar om hur du lagar och tvättar dina vintageplagg. Du får också tips på hur du kan datera dina kläder. Fika finns att köpa i Kafé Smedjan under kvällen.
Pris: 50 kr.
Ca. 1 timme.

9-10 april, kl 12.00-16.00, extraöppet med påskpyssel.  På allmän begäran har vi extraöppet helgen innan påsk. Kom och pyssla med oss inför påsken och gör dina egna dekorationer, kanske ägg-sperimenterar vi lite också. Ta sedan en tur i museet och lek i Barnens Pythagoras. I vaktmästarbostaden är det påskpyntat och Kafé Smedjan serverar kaffe och fikabröd.
Ordinarie entréavgift. Pyssel ingår. 

Lördagar 23 april -11 juni, kl 12.00-16.00, lördagsöppet.  Nu öppnar vi för säsongen och håller lördagsöppet under hela våren! Besök museet på egen hand med vår audioguide. I Barnens Pythagoras finns något att göra för både barn och vuxna och i Kafé Smedjan serveras fika och mackor.
Ordinarie entréavgift.

Tisdag-söndag 14 juni-19 augusti, kl 12.00-16.00, sommaröppet.  Hela sommaren utlovar vi tändkuledunk och remsamtter i museet. Besök museet på egen hand med vår audioguide eller följ med på en guidad visning i museet. Kafé Smedjan håller öppet och serverar fika och matiga mackor.
Stängt midsommarhelgen 24/6-26/6.
Ordinare entréavgift.

20 augusti, kl. 11.00-15.00, Pythagorasdagen.  Hela Pythagoras lever upp och gårdsplanen fylls med aktivitet. Tändkulemotorer dunkar i alla hörn och i vaktmästarbostaden finns vaktmästarfrun på plats. Kafé Smedjan serverar som vanligt gott fika.
Entréavgift: vuxna 110 kr, barn över 4 år 70 kr.
Arr: Pythagoras Vänner

*Föreningen Pythagoras Vänner: Enskild medlem 150 kr. Familjemedlem 175 kr. Betalas in på föreningen Pythagoras Vänners bg 5010-5402. Glöm inte ange namn och adress på inbetalningen.