EVENEMANG

 

VI SES PÅ PYTHAGORAS! Evenemang år 2020

Det händer mycket roligt på Pythagoras, både i egen och andras regi. Vi uppdaterar den här sidan med jämna mellanrum, men för att vara riktigt säker på att alltid få aktuell information är du välkommen att gilla oss på Facebook:

https://www.facebook.com/pythagorasindustrimuseum/ 

https://www.facebook.com/KulFabriken/

 

Melodikryss med frukost i Kafé Smedjan: kl 9.30-11 den 24 januari, 29 februari, 28 mars och 25 april. 

Bästa sättet att börja en lördagsmorgon: frukostbuffé och Melodikryss i Kafé Smedjan på Pythagoras industrimuseum. Det roligare att lösa Melodikrysset tillsammans! Sista lördagen i månaden januari-april dukar vi upp buffébordet, delar ut Melodikrysset och klurar på svaren. Välkommen! Frukostbuffé: 85 kr (65 kr för medlemmar i föreningen Pythagoras Vänner*). Arr: Nöjesetablissemanget KulFabriken, Pythagoras. 

 

21 februari kl 18: Proggkväll med filmvisning "Philemon Arthur and the Dung"

Välkommen till en exklusiv visning av Lasse Petterssons dokumentärfilm om Philemon Arthur and the Dung. Sveriges mest hemliga rockband som 1972 skakade musiksverige då de helt otippat vann en Grammis. Protesterna lät inte vänta på sig och bandets grammis var den bidragande orsaken till att galan sedan lades ner under många år. Vilka som döljer sig bakom pseudonymerna Philemon Arthur och kollegan Dung har gäckat journalister och publik allt sedan de i slutet av 1960-talet började spela in sina alster på en gammal Revox bandspelare. Det har spekulerats om alla från bröderna Thomas och Mikael Wiehe till Björn och Benny. Med hits som In kommer Gösta, Dyngan rinner i takt och Henning i sin presenning är dom utan tvekan ett av landets största och hemligaste kultband. Efter filmen finns möjlighet att hänga kvar hos oss och lyssna på gammal härlig proggmusik, spela spelet Kåldolmar och kalsipper samt umgås i goda vänners lag. Proggiga drycker och tilltugg. Plats: Kafé Smedjan. Pris: 50 kr. Begränsat antal platser.

OBS! Endast förbokade platser. Klicka på knappen "Boka plats"  i evenemanget på KulFAbrikens Facebooksida. Swisha därefter entréavgiften till det telefonnummer som står i evenemanget.

 

26 februari kl 18.30-ca 21. Musikcafé: Liz Brasher och Jesper Lindell 

Två fantastiska artister på en kväll! Det bjuder årets första musikcafé på. Liz Brasher gör den amerikanska söderns musik på sitt eget vis. Med rötter i Dominikanska Republiken, Italien och North Carolina, och hemstaden Memphis, har hon skapat en egen speciell musikalisk grogrund med soul, gitarr-rock och gospelinfluenser. Jesper Lindell är ett nytt stjärnskott som så sent som i höstas uppträdde på KulFabriken. De som var här kan vittna om vilken fantastisk kväll det blev. Hans senaste album har fått strålande recensioner och han har turnerat flitigt det senaste året. Nu är han tillbaka hos oss i Norrtälje och vi ser fram emot ännu en musikupplevelse. Plats: Kafé Smedjan. Insläpp: från kl 18.30. Musiken börjar omkring kl 19. Biljett: 200 kr. Begränsat antal platser så vi rekommenderar förköp! 

Förköp: tickster. Arr: KulFabriken och Rootsy Music.

 

31 mars kl 18.30-ca 21. Musikcafé: Ghost of Paul Revere

Ghost of Paul Revere är en trio hemmahörande i Portland, USA. De lärdes sig spela musik med traditionella instrument men med influenser från band som Radiohead och Led Zeppelin. Det har gett dem ett sound som kan beskrivas som indie-pop med närhet, intensitet och energi hämtad från folkmusiken. Plats: Kafé Smedjan. Insläpp: dörrarna öppnar kl 18.30 och bandet drar igång ca kl 19. Biljetter 200 kr. Begränsat antal platser, så förköp rekommenderas.

Förköp: tickster. Arr: KulFabriken och Rootsy Music.

 

Påsklovskul den 14 och 15 april kl 10-12 och 13-15: möt kommunkoreograferna ReAct! på Pythagoras

Alla som är 5-14 år är välkomna att dansa tillsammans och uppleva Pythagoras med dansgruppen ReAct!. Lärare, fritids, föräldrar eller annan målsman kan boka plats. Schema för work-shop:

14 april: Kl 10-12 åldrarna 5-9 år. Kl 13-15 åldrarna 10-14 år. 15 april: Kl 10-12 åldrarna 10-14 år. Kl 13-15 åldrarna 10-14 år. Arr: Norrtälje kommun.

Boka plats på: www.norrtalje.se/mittlov

 

29 april kl 18.30-ca 21. Musikcafé: Theo Lawrence

Theo Lawrence är en fransk-kanadensisk sångare och låtskrivare som spelar musik med inslag av swamp-pop, soul, country, blues och rock'n'roll. Vill man hitta jämförelser dyker namn som The Mavericks, Creedence Clearwater Revival och Doug Sahm & Sir Douglas Qiuntet upp - adderat med Theos egen touch. En fest för alla som älskar musik! Plats: Kafé Smedjan. Dörrarna öppnar kl 18.30 och bandet drar igång ca kl 19. Begränsat antal platser, så förköp rekommenderas.

Förköp: tickster. Arr: KulFabriken och Rootsy Music.

 

21 och 22 augusti: Månegarm open air

För andra året ordnar Månegarm en musikfestival i sin hemstad Norrtälje. Förra årets festival blev en stor succé som snabbt sålde slut på biljetter och hade besökare från 35 länder.  Den 21 augusti spelar Månegarm ett akustiskt set tillsammans med specialgäster, t ex Grimner och Vidhner. Den 22 augusti bjuder på en rad band, t ex Kråkslott, Istapp, King of Asgard, Einherjer, Grand Magus, Moonsorrow och förstås Månegarm. Biljetter: tickster. Läs mer om festivalen på https://www.facebook.com/Manegarmsweden. Arr. Månegarm

 

Arrangör: Pythagoras industrimuseum i samarbete med ABF, där inget annat anges.

*Föreningen Pythagoras Vänner: Enskild medlem 150 kr. Familjemedlem 175 kr. Betalas in på föreningen Pythagoras Vänners bg 5010-5402

Mer info, ev ändringar och fler evenemang finns på Nöjesetablissemanget KulFabrikens Facebooksida.