GRUPPER

 

Grupper kan boka besök på museet året runt enligt överenskommelse och enligt särskild prislista (se nedan). Den guidade visningen tar drygt 1 timme och bjuder på såväl berättelser om människor som på motordunk och snurrande maskiner. Det går bra att korta visningen om gruppen har önskemål om det. Under turen ser vi fabriken, affärskontoret och en arbetarbostad. Besökaren får en inblick i livet under tidigt 1900-tal: entreprenörskap, arbetsförhållanden, den tekniska utvecklingen och människornas levnadsvillkor. I samband med besöket finns det möjlighet att boka fika, matig smörgås eller sopplunch. Under vinterhalvåret är det kallt i stora delar av fabriken - tänk på att ta med varma och praktiska kläder!

Vill du veta mer om kaféutbud och priser? Mejla till info@pythagorasmuseum.se

Kombinera gärna utflykten till Pythagoras med andra besök i Roslagen. Läs mer om tips och förslag: En heldag i Roslagen (pdf)

Det går att boka tematiska visningar:
Exklusivt arkiv
. Vi gräver i Pythagoras rika arkivmaterial och upptäcker vad det kan berätta. Passar särskilt bra vintertid eftersom tiden tillbringas i varma lokaler. Max 15 deltagare.

I ett annat ljus. Genom ficklampans suggestiva sken belyses arkitektur och konst liksom människor ur Pythagoras historia i glädje och sorg. Den här visningen kan bokas under mörka hösten och vintern.
Filmvisning. I värmen i mysiga Kafé Smedjan visas en film om Pythagoras. Efter visning kan man i egen takt strosa runt i fabriken och uppleva miljöerna från filmen.
Teknisk visning. Under den guidade rundvandringen läggs fokus och tyngdpunkt på teknik och mekanik.

 

Priser för guidade visningar 120 kr/person, med minimiavgift:
Vardagar före kl 16: 1 800 kr
Vardagar efter kl 16: 2 400 kr
Lördag, söndag och helgdag: 3 000 kr

Bokningen är bindande och vid avbokning debiteras halva beloppet. Vid om- eller avbokning som meddelas mindre än 5 arbetsdagar före besöket debiteras hela beloppet.

Guidade visningar sker i samarbete med ABF Norrtälje.

Uppgifter inför bokningen:
Antal deltagare
Datum och klockslag
Kontaktperson med adress, mejl och telefonnummer
Vad bokas: guidad visning och/eller förtäring
Betalningssätt: kontant, kort eller faktura (faktureringsavgift 40 kr)
Vid fakturering: adress och eventuellt andra uppgifter
Vid bokning av fika: ange livsmedelsallergier eller
andra önskemål om specialkost. Extra avgift för specialkost kan förekomma.
När bokningen är klar skickar vi en bekräftelse.

Parkering för museets besökare:
Vinter, vår och höst kan bussar och bilar parkera på fabriksgården.

Under sommarsäsongen kan det vara svårt att parkera på fabriksgården. Det finns goda parkeringsmöjligheter i centrum, som ligger bara ett stenkast från Pythagoras. Från centrum är det enkelt att ta sig till museet genom att ta hissen i Konsthallen på Galles Gränd upp till plan 4. Därifrån leder en gångramp till Pythagoras.