Vi ses på Pythagoras! Ett museum med mera.

Tillgänglighet

Fysisk framkomlighet på museet:
Museet består av en gammal fabrik och en arbetarbostad. När byggnaderna anlades var det ingen som anade att fabriken en gång skulle bli ett museum! Därför finns det platser med begränsad framkomlighet, men det går att ganska obehindrat ta sig fram på de flesta ställen. Det finns enstaka höga, omarkerade trösklar samt låga trätrallar framför maskinerna i fabriken. Till arbetarbostaden finns en ramp, men själva huset är i sig ganska trångt, vilket kan försvåra framkomligheten. För att ta sig till Barnens Pythagoras direkt från fabriken måste man gå i en trappa, annars går det bra att gå runt fabriken och gå in i Barnens Pythagoras genom bakgården. Vi arbetar för att hitta finansiering till en hiss, eftersom det är viktigt att det är enkelt för alla att ta sig mellan fabrik och lekhall, men i dagsläget saknas det tyvärr.

Ta sig till museet:
Om du anländer med bil: Vanligen finns parkeringsmöjligheter på gården. Om det skulle var fullt ordnar vi en extra plats till den som kan uppvisa ett parkeringstillstånd för rörelsehindrade personer. Kontakta kaféets personal.
På annat sätt: Det finns en hiss i Norrtälje Konsthall på Galles Gränd. Om du hoppar av på plan 4 leder en kort gångramp till Pythagoras. Hissen är öppen när Konsthallen är öppen.

RWC:
Det finns en anpassad toalett med gott om utrymme för rullstolar och permobiler. På toaletten finns även personlyft, skötbädd och dusch. Toaletten har kunnat installeras tack vare bidrag från Allmänna Arvsfonden och Roslagens Sparbanks Stiftelser.

Ring gärna före besöket så berättar vi mer!

Förberedande material:
Det kan vara bra att vara förberedd på vad som väntar under besöket. Lyssna gärna i förväg på våra dramatiserade ljudfiler. Det kan underlätta besöket på plats. Där finns även syntolkningar med information om hur man tar sig till platsen och hur platsen ser ut samt spännande berättelser att lyssna på före besöket. Ljudfilerna är inspelade genom projektet Tillgängligt Landskap, som drevs av Stockholms läns museum och Hembygdsförbundet.

Lyssna på dramatiserade och förberedande ljudfiler:

Ljudguide

Välkommen

Ljudguide

Musiken i fabriken

Syntolkning

Välkommen

Syntolkning

Syntolkning och info

Lättlyssnat

Välkommen

Lättlyssnat

Praktisk information

Lättlyssnat

Nisse berättar