cropped-DSC76561.jpg

Museet består av en gammal fabrik och en arbetarbostad. Man kan ganska obehindrat ta sig fram på de flesta ställen, men fabriken är inte helt anpassad till funktionsnedsättningar. Det finns enstaka höga, omarkerade trösklar samt låga trätrallar framför maskinerna i fabriken. Till arbetarbostaden finns en ramp, men själva huset är i sig ganska trångt, vilket kan försvåra framkomligheten.

Tack vare bidrag från Allmänna Arvsfonden och Roslagens Sparbanks Stiftelser har föreningen Pythagoras Vänner byggt en toalett med mått som passar alla. Där finns gott om utrymme för rullstolar, permobiler och även en personlyft och skötbädd.

Genom Stockholms Länsmuseums och Hembygdsförbundets projekt ”Tillgängligt landskap” (pdf) finns dramatiserade ljudfiler att ladda ner som underlättar besöket på plats. Där finns syntolkningar med bl a information om hur man tar sig till platsen och hur platsen ser ut samt spännande berättelser att lyssna på före besöket.

Lyssna på dramatiserade och förberedande ljudfiler

Enklaste sättet att ta sig från Norrtälje centrum till Pythagoras Industrimuseum, förutom med bil, är att ta hissen i Kulturhuset på Galles Gränd upp till plan 4. Därifrån leder en kortare ramp hela vägen till Pythagoras Industrimuseum.

Ring gärna före besöket så berättar vi mer!