Vi ses på Pythagoras! Ett museum med mera.

Pythagoras industrimuseum dyker ofta upp i olika sammanhang. Här samlar vi klipp där Pythagoras är med.

Pythagoras industrimuseum, ett av Sveriges industrihistoriska arv
På SVT play finns en spännande serie att titta på där 12 svenska industriminnen presenteras. Ett avsnitt handlar om Pythagoras industrimuseum. Passa gärna på att titta på de andra 11 avsnitten också – det finns många fantastiskt platser att upptäcka.

Musik på fabrik 1
En tändkulemotor kan användas till många saker. I serien “Ett Roslaget möte” besöker Jens Engelbrecht och och Gustav olika platser i Roslagen och jammar med museets stolthet, tändkulemotorn FRAM 8 hkr.

Musik på fabrik 2
När besökare på museet får feeling av tändkuledunket och tar fram handklaveret uppstår ännu mer ljuv musik.

Besök från kungahuset på museet
När Norrtälje fyllde 400 år som stad år 2022 var kronprinsessan Victoria med och firade. Självklart besökte hon Pythagoras industrimuseum också under besöket och träffade bl a Östen Runelind, som en gång var med och räddade fabriken från rivning.

På upptäcktsfärd i Uppland med Bolin & Thurfjell
P1 Kultur lunchspecial den 13 maj år 2021 bjuder på en upptäcktsfärd genom Upplands pärlband av sevärdheter. Ciceroner är Gunnar Bolin & Karsten Thurfjell. De besökte bl a oss på Pythagoras industrimuseum. Om du har lyssnat på Danföredan-avsnittet från den 23 december 2020 känner du igen det mesta – men inte allt. Historien om Pythagoras börjar 27,34 min in i programmet.

Danföredan med Gunnar Bolin och Karsten Thurfjell
Den 23 december 2020 besökte Gunnar Bolin och Karsten Thurfjell olika platser under nedräkningen inför julafton. På Pythagoras industrimuseum guidas de runt av museichefen Erika Grann. Börja lyssna 2,00,46 minuter in i programmet om du inte har tid att lyssna på allt utan bara vill höra historien om Pythagoras.