SKOLBESÖK

Industrihistoria, teknikglädje och kreativitet!

 

Just nu har vi inte möjlighet att ta emot skolklasser, men vi håller på att rekrytera personal och öppna verksamheten igen! Vi hoppas kunna ta emot grupper igen i slutet av april/maj.

 

Skolbesök

När eleverna kommer till Pythagoras möter de samma miljö som de unga lärlingar som började arbeta på fabriken efter folkskolan under tidigt 1900-tal. Här ägde historien rum – på riktigt. Maskinhall, verkstad och affärskontor finns kvar i ursprungligt skick. En gammal arbetarbostad vittnar om levnadsförhållanden, barnens vardag och kvinnoarbete.

Vid ett besök på Pythagoras förankras skolans undervisning i verkligheten. Våra skolprogram har tagits fram med utgångspunkt i läroplanen LGR 11. Främst gäller detta kursplanen i ämnet teknik, men det fungerar utmärkt att arbeta ämnesöverskridande med exempelvis historia, samhällskunskap, svenska, bild, kemi och fysik. Det finns pedagogiska program för alla årskurser i grundskolan och även program anpassade för särskolans elever. Vi kan i samråd med ansvarig lärare anpassa besöket efter den specifika gruppens behov.

 

Pedagogiska program:    

Tekniklek och museivargar. Förskolor.
Teknikundervisning som tar skruv. År F-6.
Kaffekok och cikoriarot - livet hos en arbetarfamilj. År F-6.
Barnen på Södra berget och de magiska maskinerna. År F-6.
Snilleblixtra! År F-5.
Industrialism, modernism och utveckling. Högstadiet– och gymnasieklasser.
Teknik med spets. Särskolor.

Öppettider: Skolor kan boka besök enligt överenskommelse året runt. Ring 0176-100 50 för att boka ett besök.

Information som behövs vid bokning:
Skolans namn och postadress
Fakturaadress och referensnummer
Antal
Årskurs
Kontaktperson med mobilnummer och mejladress.
När bokningen är klar skickas en bokningsbekräftelse via mejl.

Stora delar av museet är i dagsläget ouppvärmda, vilket tyvärr gör att det är alldeles för kallt att besöka oss vintertid. Vi arbetar hårt med att söka medel till att rusta byggnaden och kunna värma upp året om, eftersom vi förstås vill ha öppet för skolbesök året runt.