EVENEMANG

Arrangör: Pythagoras industrimuseum i samarbete med ABF, där inget annat anges

Tisdag med tema 2018

20/2 kl 13.00 Direktörerna på Pythagoras – Möt de män som formade Pythagoras. Vilka var de, vilka egenheter hade de och vad drev dem? Spåren efter dem finns fortfarande kvar i fabriken. Entré 80 kr, lätt lunch ingår. Vi ses på Pythagoras!

27/2 kl 13.00 Pythagoras hemliga rum – Vi besöker platser på Pythagoras som besökaren vanligtvis inte har tillträde till. Följ med på en spännande visning ”bakom kulisserna”. Entré 80 kr, lätt lunch ingår. Vi ses på Pythagoras!

6/3 kl 13.00 Gissa grejen – En del verktyg och manicker var förr helt självklara på ett kontor eller i en fabrik. De flesta har idag ingen aning om hur de fungerar eller vad det är. Vi tittar på några bortglömda prylar och lär oss hur de fungerar. Entré 80 kr, lätt lunch ingår. Vi ses på Pythagoras!

13/3 kl 13.00 Byggnaden berättar – Fabriken har under årens lopp ändrat utseende ett antal gånger. Vi letar efter spår från alla ombyggnationer och får lära oss varför de gjordes. Fasaden nagelfars och grunden granskas. Entré 80 kr, lätt lunch ingår. Vi ses på Pythagoras!

20/3 kl 13.00 Teknikundervisning som tar skruv – Bli elev för en dag och följ med på en typisk skolvisning på Pythagoras. Vi stämplar in, svarvar en skruv och bygger en karusell. Entré 80 kr, lätt lunch ingår. Vi ses på Pythagoras!

27/3 kl 13.00 Tändkulefrossa – Vårens sista tisdagsvisning avslutar vi givetvis med lite tändkuledunk. Lukta, lyssna och njut för fulla muggar. Entré 80 kr, lätt lunch ingår. Vi ses på Pythagoras!

Påsklovsaktiviteter på Pythagoras industrimuseum

Kom till Pythagoras för att pyssla och experimentera. Vi har drop in mellan kl. 13.00 och 15.00.

Tisdag den 4/4 – torsdag 6/4. Pysselkostnad 50 kr.
Vi samlas i Kafé Smedjan
Från: 6 år och uppåt, 50 kr i materialkostnad (ger även fritt inträde på museet)
Välkommen!